Pages

Friday 14 May 2010

Esti ceea ce mananci ! (Part I)

...sau:
Spune-mi ce mănânci, ca să-ţi spun cine eşti!
...probabil pana acum doar niste proverbe din batrani bine cunoscute de toti dar pe care nu le-ati studiat in sensul lor adevarat.
De curand am gasit niste exemple solide ce sustin aceste clisee.Se pare ca fructele si legumele pe care le consuman au un corespondent in corpul nostru(organ din corp sau functie fiziologica):atat ca forma si aspect,cat si ca beneficii pe care le ofera consumatorului. V-ati gandit vreodata la aceste ciudate asemanari?


Sa incepem cu centrul de comanda al organismului: Creierul
O nuca arata ca un mic creier :cu doua emisfere(dreapta si stanga),creierul mare deasupra si cerebelul in partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul.
Pe deasupra,miezul de nuca este protectorul sistemului nervos.
Studii recente au scos in evidenta faptul ca nucile, alunele si arahidele, bogate in cupru, au o multime de efecte benefice asupra sanatatii transmitatorilor neuronali.


O felie de morcov se aseamana cu ochiul omenesc.
Pupila, irisul si liniile radiale ...pe toate le putem identifica in ambele imagini.Si aste nu e tot: Stiinta a demonstrat ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguin catre ochi si functia acestora.Beta-carotenul prezent în morcovi protejează ochii şi acutizează vederea de noapte.



Daca aveti si alte idei referitoare la acest subiect astept comentariile voastre;daca nu, cititi articolul de maine pentru si mai multe asemanari ciudate intre oameni si natura ... va urma ;)